2013.09.14. Szombat
Szüret
Karesz édesapjának van egy kis szőlőbirtoka, melyen
alapvetően két fajtát, a Zweigelt és a Kékfrankos fekete szőlőfajtákat neveli,
melyet egyéb fehér és fekete bor és csemegeszőlő fajták egészítenek ki. A több
fajta miatt kétszer kell szüretelni is, melyből az elsőre ma délelőtt került
sor. Tegnap még esett, így bizonytalan volt a kezdés, de annyian jöttek össze a
családból, hogy hamar készen lett. A szüreti hangulathoz nem csak az óbor és a
must, hanem a finom ebéd is hozzájárult.
Főszakács
A szüretben megfáradt embereknek egy jó ebéd dukál, és erről
ma Karesz gondoskodott. Hogy a kényesebb gyomrúaknak is kedvezzen, a
marhalábszár pörkölt mellett döntött, melyhez az alapanyagot az édesapja
készítette elő. A sokféle zöldség és fűszer kellemesen pikáns és sűrű szaftot
eredményezett, így köretként a friss puha kenyér volt hozzá az igazi. Úgy
jóllakott mindenki, mint a duda!
Görkori
Karesz kislánya úgy tanult meg a jégen korcsolyázni, mint
ahogy úszni: negyed óra alatt! Ehhez persze kellett az az önbizalom és hit,
amit édesapja táplált belé, miközben azzal bátorította, a sikertelenség hozzá
tartozik, menni fog ez jobban is. Ez a mai, görkorcsolya tanuláskor sem volt másképp,
nagyon hamar már önállóan görkorizott az utcán széles mosollyal az arcán. „Apa,
tudok görkorizni!”
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése