2013. október 7., hétfő

2013.09.28. Szombat

2013.09.28. Szombat
Rivális
A gyerekek hisztije sokszor logikátlan és érthetetlen. Még a gyerek sem tudja vagy akarja elmondani, hogy miért csinálja. Pedig sokszor csak arról van szó, hogy több figyelmet igényel a gyerek. Karesz is nagy felismeréssel szembesült, mikor rájött, hogy a kislánya abban a rövid időben csak őt akarja, nem nagyszülőket, nem kirándulást, nem barátokat, csak őt! Karesz ezért elhatározta, a legtöbb időt arra szánja, hogy ketten legyenek. Jobb lesz így mindenkinek!

Bocsánat
Egy gyereknek a szülőn kívül a többiek csak zavaró körülmény. Ezt elég tisztán értésére adta Karesznak a kislánya, még ha ez a szituáció nem is volt kellemes. Sőt! Igazán durva és bántó volt, pedig nem más ellen, csak amellett szólt, hogy a figyelmet a szülőtől magának követelte. Ez abból is tisztán látszott, hogy amikor a zavaró személy eltávozott, helyreállt a rend és még arra is hajlandó volt a kislány, hogy telefonon bocsánatot kérjen. A gyerek egyszerre csak egy dologra tud figyelni. Talán igaza is van…

Egyetértés

Karesz és a párja egyetért abban, hogy a gyerekeket szeretetben kell nevelni. Legyenek meg a szabályok, a keretek, de bármilyen érdeknél előrébb való az az érdek, hogy a gyerek tudja, hogy figyelnek rá, hogy szeretik, és hogy ő a legfontosabb a világon a szülei számára. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése