2013. október 15., kedd

2013.10.04. Péntek

2013.10.04. Péntek
Háromfejű kutya
Karesz kislánya nemcsak jól tanul, de szeret is iskolába járni. Bár van nála akaratosabb osztálytársa is, aki irányítja azt, hogy kiket von be a játékba, ezek a játékok mégis népszerűek. Annyira, hogy amikor mesél róla, teljesen beleéli magát és ilyenkor el is feledkezik róla, hogy neki csak megengedték, hogy játsszon. A legkedveltebb játék a „Háromfejű kutya”, mely igazi csapatjáték. Mindennek azért örül Karesz, mert együttműködésre tanít, és arra, hogy mindenben a jót kell látni, nem a rosszat.

Illatok
Mivel a tegnapi futó-kirándulás során sikerült gombát beszerezni, a mélyhűtőből pedig előkerült egy vaddisznócomb, Karesz érelem szerűen egy finom vadpecsenye elkészítésébe kezdett. A pácolás, a sokféle zöldség és gomba hatására a sütőből intenzív és kellemes pecsenyeillat áradt, mely be is terítette a lakást. Az elkészült sült gombás-zöldséges köretéből sűrű mártás készült, mely kellően pikáns és gazdag lett, így jól passzol a pecsenyéhez. Jöhetnek a vendégek!

Félreérthető

Mivel a legutóbbi ruhavásárláskor Karesz elnézte a méretet, ki kellett cseréltetni. Ez nem is baj, mert egy barátja segítséget ajánlott, ráadásul egy lovagláshoz használatos lábszárvédőt is hozott, bér nem abban a méretben, amit Karesz rendelt. Bár Karesz kislánya nem lehetett ott, az eladó segített a kiválasztásban. A találomra kiválasztott méret bosszantotta Kareszt, de belátta, hogy ő nem volt elég egyértelmű és hálás lehet a segítségért. Ezért elnézést is kért, amiért elégedetlenkedett. Talán jó lesz ez a méret is…

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése