2013. október 15., kedd

2013.10.06. Vasárnap

2013.10.06. Vasárnap
Kölcsönös segítség
Hétvége, jó idő, sok szabadidő, kevés feladat. Karesz és párja elhatározta, hogy hasznosan és tartalmasan tölti el a vasárnapi napot, ezért a reggeli futás után bejelentkeztek egy közös ismerőshöz, hogy segítenek az őszi kerti betakarítási munkákban. Mindehhez hozzátartozik az is, hogy szerették volna látni az ismerős újonnan szerzett birtokát és az is, hogy a gazda nem más, mint Karesz párjának diplomadolgozat konzulense. Így aztán jó hangulatban, jó időben folyt a kukoricatörés, répaásás és a szakdolgozat ügye is előrébb került. Mindenki jól járt, mivel kellemesen és hasznosan telt ez az októberi vasárnap.

Gombaismeret
Az elmúlt hetek csapadékos időjárása, meleg napjai és a a kedvező gombagyűjtési tapasztalatok miatt Karesz és baráti társasága úgy döntött, ma délután is megpróbálkoznak a gombaszedéssel. Mivel gyerekek is voltak a csapatban, természetesen mindenféle gombát összeszedtek, melyek 80%-ára azt kellett mondani, nem ismerem, így nem szedjük össze. Természetesen volt jó gomba is, a különböző galambgombák és tinórufélék bőséges zsákmányt szolgáltattak. De ki fog ennyi gombát megpucolni?

Bizonyíték

Karesz nagyon szeret főzni, mégis úgy alakult, hogy az elmúlt 1 évben még nem készített semmi különlegeset a párjának, így ő azt is gondolhatta, hogy csak mondja, hogy tud főzni, de még nem bizonyította. Ennek ma este vége, mivel a párját és egy közös barátjukat hívta meg vacsorára, hogy ezt a dolgot helyre tudja tenni. A vaddisznópecsenye már két napja elkészült, így csak zsemlegombócot kellett készíteni, hogy a fenséges sült, gombamártás, zsemlegombóc és áfonyadzsem ételköltemény elkápráztatta az egybegyűlteket. Bár Karesz nem kapott Michelin csillagot, de elismerő szavakat bőségesen.  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése