2013. október 15., kedd

2013.10.08. Kedd

2013.10.08. Kedd
Tanulmány
A nagy marketing szakemberek is azt mondják, hogy egy jó eszköz többet ér 1000 szónál, hiszen akkor és ott is dolgozik, amikor az, aki adta, már régen mással foglalatoskodik. Mint a kavics a cipőben. Tudjuk, hogy ott van, foglalkozni is kellene vele, és előbb-utóbb sor is kerül rá. Egy ilyen eszköz az a tanulmány is, amit Karesz egy ismerősének adott. Ha a téma érdekli, máris megvan a közös téma, amiről érdemes beszélni!

Természetismeret
Karesz ma azt a feladatot kapta, hogy beszélgessen el a kislányával arról, hogy mi lenne jobb neki, a napközi vagy otthon tanulni az édesanyjával. A napköziben nem csak vele foglalkoznak és ki van téve a többi gyerek rivalizálásának, otthon pedig pont annyit foglalkoznak vele, amennyit kell. Mindezt persze nem rábeszéléssel, hanem kötetlen beszélgetés formájában, melyet az iskolai növénygyűjtemény összegyűjtése közben ejtettek meg. A színes levelek és termések, a sokféle információ igazán érdekelte és lázba hozta a kislányt, sikerült is jókora gyűjteményt összeállítani. Közben persze kiderült, hogy a kislánynak jó társasága van otthon is és egyáltalán nem baj, ha van egy kis szülői felügyelet is. De ki fogja ezt a sok levelet lepréselni és felragasztani?

Meghívás

A vacsorameghívásban az a jó, hogy az embert visszahívják, így egy főzést és mosogatást meg lehet spórolni. Az sem utolsó érv, hogy meg lehet ismerni új ízeket, új ételeket, melyeket mások készítenek. Karesz és párja vasárnap vendéget hívott, ma pedig már vendégségbe ment, melyhez természetesen egy finom rozé bor volt a belépő, melyet magukkal vittek. Nem csak a vacsora volt finom, de jó volt a beszélgetés is, jóllakottan, bor mellett…

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése