2013. november 7., csütörtök

2013.10.10. Csütörtök

2013.10.10. Csütörtök
Felismerés
A kedden összegyűjtött és szerdára lepréselt leveleket Karesz kislánya már nem ismerte fel, így nem is tudta mindegyiket feliratozni. Ismét apa segítségére volt szükség. Ezért ma reggel Karesz vitte a kislányát iskolába, és mivel több száz állatot és növényt ismer, így a növények neveit is feldiktálta a kislányának. Így legalább ezt a reggelt is együtt tölthették, ráadásul hasznosan.

Megmondom
Karesz ma újabb fontos dolgot tanult. Az emberek azt várják, hogy megmondják nekik, mit csináljanak, mivel nem szeretnek dönteni. Bármilyen hihetetlen, mégis logikus. Hányszor hallani azt, hogy „még gondolkozom rajta” vagy „beszéljünk róla később”. Mindezt meg lehet előzni azzal, ha nem hagyunk választást, csak egyet: „Megmondom, mi legyen…”

Konkurencia

Az ember, hajlamos azt hinni, hogy csak ő tudja az igazságot, a többiek mind dilettánsok. Aki pedig hasonló területen dolgozik, az nem más, mint a konkurencia, akit le kell nyomni. Karesz ma ezzel ellentétben azt tapasztalta, hogy a „konkurencia” korrekt és az ügyfél érdekét szolgáló hozzáállást tanúsított. Karesz ezért – bármily meglepő - szívesen dolgozna együtt a konkurenciánál dolgozó emberrel, ha az az ügyfél érdekeit nézi.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése