2013. szeptember 3., kedd

2013.09.02. Hétfő

2013.09.02. Hétfő
Ki mondja?














Kivel lehet sikeres együttműködést kialakítani, vagy akár csak az első lépést megtenni? Van egy tapasztalati képlet, amely a sikerhez szükséges három fő szempont arányát a következőképpen írja le:
60%, hogy KI mondja
30%, hogy HOGYAN mondja
10%, hogy MIT mond.
Karesz az elmúlt napokban sok emberrel vette fel a kapcsolatot, de van egy kis rész, aki a kapcsolatfelvétel után vissza is hívta őt. Ők teljesen elfogadják őt, tehát a 60% megvan. Ez jelentős előny azokhoz képest, akiket csak a jól felépített mondanivaló vagy meggyőző előnyök bírnak rá a pozitív döntésre.

Realitás
Ha valaki elhiszi azt, hogy 200 kiküldött e-mailre majd 50 vagy több ember válaszol, az nincs tisztában a realitásokkal. Az e-mail nem kapcsolat felvételi módszer, arra a telefon sokkal megfelelőbb. Akit tehát fel is hívunk és azt mondja, hogy eljön a találkozóra, az már jó esetben el is jön. Karesz a 200 kiküldött e-mailel szemben csak 6 esetben egyeztetett le telefonon tényleges találkozót. Ebből 5 el is jött!

Előítélet


Az első találkozás alkalmával az első benyomás nem mindig helytálló. Ezt igazolja az az eset is, amikor Karesz egyik munkatársa találkozott az egyik vezetővel, aki nyári ruhában (póló, rövidnadrág, papucs) jelent meg. Az ennek nyomán kialakult képet jelentősen megváltoztatta a beszélgetés, mely már egészen más képet alakított ki. Nem hiába járja a mondás: Ne ítélj elsőre!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése