2013. szeptember 12., csütörtök

2013.09.07. Szombat

2013.09.07. Szombat
Sofőr
Egy szakmai rendezvényre lehet utazni busszal, vonattal, saját autóval, vagy megkérhetjük a rendezvény házigazdáját, legyen a sofőrünk és vigyen el a saját autójával. Karesz így is tett, és útközben át is tudták beszélni a jövőre vonatkozó koncepcionális kérdéseket valamint az aktuális dolgokat.

Saját példa
Egy termék vagy megoldás előnyös tulajdonságait el lehet sorolni, lehet statisztikákat sorolni, összehasonlításokat tenni, de mivel a legtöbb ember az érzelmei alapján dönt, a száraz tényekkel csak ritkán lehet valakit meggyőzni. A titok annyi, hogy olyan módon kell bemutatni az előnyöket, hogy az érzelmeket váltson ki, erre pedig a személyes példa a legjobb. Ha a baráti, családi körben történt valamilyen negatív esemény, de arra rendelkezésre állt egy megoldás, az mindjárt élővé, hitelessé, kézzelfoghatóvá teszi a dolgot a másik fél számára is. Karesz a mai előadáson ezzel a módszerrel szembesült és saját magán tapasztalta, hogy mennyire hatékonyak az elmondott személyes példák.

Elterelés

Egy tárgyalást le lehet zárni azonnal, később vagy soha. Azonnal a legjobb! Később is lehet, de azt már nehezebb, hiszen elmúlik a varázs,a kiváltott érzelem hatása. Ekkor csak úgy lehet pontot tenni az ügy végére, ha újból az érzelmekre hatunk. Ha ez sem sikerül, akkor soha nem lesz pozitív befejezése a számunkra. Erre is igaz a régi mondás: „Most, vagy soha!”

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése