2013. szeptember 24., kedd

2013.09.14. Szombat

2013.09.14. Szombat
Szüret

Karesz édesapjának van egy kis szőlőbirtoka, melyen alapvetően két fajtát, a Zweigelt és a Kékfrankos fekete szőlőfajtákat neveli, melyet egyéb fehér és fekete bor és csemegeszőlő fajták egészítenek ki. A több fajta miatt kétszer kell szüretelni is, melyből az elsőre ma délelőtt került sor. Tegnap még esett, így bizonytalan volt a kezdés, de annyian jöttek össze a családból, hogy hamar készen lett. A szüreti hangulathoz nem csak az óbor és a must, hanem a finom ebéd is hozzájárult.

Főszakács

A szüretben megfáradt embereknek egy jó ebéd dukál, és erről ma Karesz gondoskodott. Hogy a kényesebb gyomrúaknak is kedvezzen, a marhalábszár pörkölt mellett döntött, melyhez az alapanyagot az édesapja készítette elő. A sokféle zöldség és fűszer kellemesen pikáns és sűrű szaftot eredményezett, így köretként a friss puha kenyér volt hozzá az igazi. Úgy jóllakott mindenki, mint a duda!

Görkori


Karesz kislánya úgy tanult meg a jégen korcsolyázni, mint ahogy úszni: negyed óra alatt! Ehhez persze kellett az az önbizalom és hit, amit édesapja táplált belé, miközben azzal bátorította, a sikertelenség hozzá tartozik, menni fog ez jobban is. Ez a mai, görkorcsolya tanuláskor sem volt másképp, nagyon hamar már önállóan görkorizott az utcán széles mosollyal az arcán. „Apa, tudok görkorizni!”

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése