2013. január 13., vasárnap

2013.01.07. Hétfő


2013.01.07. Hétfő
Külföldi terjeszkedés
Karesz a barátjával olyan együttműködés lehetőségét vázolta fel, mely mindkettőjük számára nagy reményeket ébreszt. Egy vállalkozás nemzetközi szintre emelése olyan perspektívát jelent, amelyet ki kell használni!

Éves tervezés



Éves tervet készíteni annak tudatában, hogy mi történt az elmúlt hetekben, nem kis merészséget kíván. Egyrészt azt feltételezi, hogy az üzlet alakulása folyamatosan fejlődő, de minimum szinten tartható módon működik, másrészt olyan feltételezésekre is lapoz, amikre még nem volt példa. Ennek ellenére a fontos szerepe van az éves cél kitűzésének, hiszen ha nem lenne kitűzve, akkor a beválási esélye % százalék lenne. Éljen a 110%-os terv!

Evvel-avval
Sokan azt gondolják, hogy amit ők csinálnak, ahogy ők tudják, az az egyedül igaz és jó. Karesz azt hitte, hogy csak az ezzel-azzal kifejezés a helyes, az evvel-avval csak egy szleng, helyesírásilag maximum megtűrt, de nem helyes. Ez azért érzékeny kérdés, mert egy közeláló személy használja ilyen módon, ezért bántani nem karja, csak jóindulatúan segíteni. Azonban miután utánanézett, kiderült, hogy mindkét forma helyes helyesírási szempontból és majdnem ugyanannyian használják a kétféle változatot. Ez egyben megnyugtató is, hogy minden jó úgy, ahogy van, másrészt arra is figyelmeztet, hogy érdemes utánajárni a dolgoknak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése