2013. január 18., péntek

2013.01.14. Hétfő

2013.01.14. Hétfő
A legrosszabbon túl
A problémákkal szembe kell nézni, nem pedig elfutni előlük – tartja a régi mondás. És milyen igaz, hiszen mennyivel jobb a megoldandó feladatokkal foglalkozni, mint attól félni, hogy az elmaradásból valami nagyobb baj kerekedik. Karesz ma annak ellenére megkönnyebbülten távozott egy fontos megbeszélésről, hogy azért érződött, az ő felelősségét keresték a kialakult helyzetben, de a probléma korántsem olyan súlyos, mint először gondolták. Így most csak a kiadott feladatokkal és határidőkkel kell foglalkozni.

Nagytakarítás




Egy dolog valamit gondolni, előzetes tapasztalatok nélkül feltételezni, mint annak a realitásán keresztül tekinteni egy helyzetre, aki már sokat látott és tapasztalt ezen a területen. Kareszt ma a mentora olyan területen segítette kicsit tisztábban látni, mely az önértékeléssel van szoros összefüggésben. Kiderült, hogy nem abban rejlik a siker kulcsa, hogy nem teszünk olyan dolgokat, amit szerintünk „túl sok”, „nem megy mindenkinek”, netán „lehetetlen utána csinálni”, hanem abban, hogy ezeket a magunkban felépített gátakat lebontsuk. Nincs „túl sok”, csak kevés önbecsülés van, nincs „nem megy mindenkinek”, csak olyan, aki meg sem próbálja, nincs „lehetetlen utána csinálni”, csak olyan ember, aki a könnyebb utat keresi. Nem lehet a külső körülményeket okolni, hiszen nincs lehetetlen, csak tehetetlen ember. Ez olyan tanulsággal szolgál, mely meghatározó a jövőre nézve.

Somlói galuska
Karesz barátja ma hosszú idő után kiöntötte a szívét azzal a helyzettel kapcsolatban, amit az új kapcsolata okozott számára. Mindezt egy nagy adag somlói galuska és egy üveg mazsolabor társaságában. Nagyon kellemes beszélgetés kerekedett belőle, mely egyben a tisztánlátást is segítette az adott helyzetben.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése