2013. január 18., péntek

2013.01.13. Vasárnap

2013.01.13. Vasárnap
Jóleső futás
Siófokon, a hétvégi képzésen mindig jól esik futni, hiszen az ember nem siet sehová, új helyeket lehet felfedezni, ráadásul akad egy jó futótárs is Karesz párjának személyében. A mai futás egy órás ideje alatt a bemelegedés nehezebben ment, itt szúrt ott sajgott, de 20 perc bemelegedés után már jól ment és a végére kiderült, minden gond nélkül sikerült, a térdfájás nem jött elő. Ez azért fontos, mert így jó eséllyel indulni lehet a Farsangi fél-maratonon Kaposvár dombjain.

Egy jó meghívás
Milyen egy jó meghívás egy rendezvényre? Először is személyesen kell történjen, legyen nyomtatott meghívó is, a megkeresés előtt telefon, az esemény előtt pedig emlékeztető SMS. Ezzel a négyszeres megerősítéssel a tapasztalat szerint 50-ből 23 ember eljön a rendezvényre úgy, hogy a konkrét témáról nem is tudnak a meghívottak. Itt a recept, tessék másolni!

Gumi- technika-sofőr



Havas-jeges úton, rossz terepen, esetleg sárban-latyakban mi az, ami nagyban hozzájárul az úti cél eléréséhez? Az agyon misztifikált gumi témára álljon itt a statisztika:
  • 10% gumi (téli vagy terepgumi, megfelelő mintázattal és bordamélységgel)
  • 30% technika (milyen jármű, összkerék, difizár, hasmagasság, tömeg)
  • 60% sofőr (rutin, vezetéstechnika)
A hétvégi képzésről hazafelé kopott gumikkal, összkerékhajtással és egy rutinos sofőrrel sikerült hazaérni, míg mások az árokban fejen álltak meg. Ez is a fenti megállapítást erősíti!





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése