2013. február 11., hétfő

2013.02.10. Vasárnap


2013.02.10. Vasárnap
Szánkózás

Lehet, hogy a mai havazás az utolsó ezen a télen, ezért Karesz a kislányával annak ellenére elindult szánkózni, hogy alig 5 cm hó esett. De ez már csúszott, így kifulladásig lehetett csúszkálni a szánkózó dombon. Utána jól esett az ebéd!

Kimondott igazság
Sokan úgy vannak vele, hogy nem mondják ki, amire gondolnak, mert tartanak attól, hogy a véleményükkel megbántják a másikat. Karesz viszont úgy van vele, hogy jobb a dolgokat kimondani, és akkor nincs félreértés. Ha a másik fél mégsem akar színt vallani, ki kell mondani helyette, és ha sikerül eltalálni az igazságot, mindkét fél megkönnyebbülhet. Csak tudni kell, hogy mikor van az, hogy a másik elhallgat valamit…

Havas les
Havazás után, amikor elcsendesedik az idő, a vadak elindulnak élelem után a mezőre. A fehéren csillogó táj jó hátteret ad a derengő éjszakában feketéllő vadak megpillantásához. Ha pedig az áhított szarvas vagy vaddisznó helyett csak őz vagy róka jön, akkor sem lehet csalódott az ember, hiszen a csend, a nyugalom, a látvány és a friss levegő mindenért kárpótol.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése