2013. június 11., kedd

2013.06.02. Vasárnap

2013.06.02. Vasárnap
Wellness

Ha az ember egy wellness szállóban tölti a hétvégét, érdemes kihasználni a nyújtott szolgáltatásokat. Úszás, pezsgőfürdő, szauna, és mindjárt jól kezdődik a nap. Előtte pár falat utána egy kiadós reggeli, és egész napra meg van alapozva az az energiaszint, amivel érdemes haladni, tanulni …. működni.

Megtiszteltetés
Egy vezetőnek nemcsak sokat kell tárgyalni, hogy kötései és új munkatársai legyenek, amivel mintát is ad azoknak, akikkel együtt dolgozik, hanem önállóan kell tudnia előadásokat is tartani arról, amit legtöbbször négyszemközt mondd el az ügyfeleknek. Először csak meetingeken, a jövőben pedig a hétvégi képzésen is meg kell tudni tartania 1 előadást. Erre a mai napon kapott felkérést, és ez nagy megtiszteltetés egy friss vezetőnek.

Tervszerűen
A képzés befejeztével, úton hazafelé Karesz az új munkatárssal következő hetet és hónapot átbeszélve abban állapodtak meg, hogy mindenben segítve, tanítva-tanulva el kell jutni odáig, hogy szintet lehessen lépni. Ez nem csak oktatási vagy karrier szempontból fontos, hanem jövedelmező is. Ez azért nem utolsó szempont!

Vizualizálás













Egy célt úgy lehet elérni, ha az emberben 3 dolog működésbe lép: a hit-kitartás-lelkesedés. Amiben nem hiszünk, azt nem is akarjuk igazán. Ha nincs bennünk kitartás, akkor a célig nem juthatunk el, idő előtt feladjuk. A lelkesedés tartja fent a hitet mindaddig, amíg ki kell tartani. Lelkesedni viszont csak olyan dologért tudunk, aminek a birtoklása vagy elérése pozitív érzelmeket vált ki. De hogyan legyen valami pozitív hatással ránk, ha még nincs? Erre jó módszer a vizualizáció! Ha elképzelünk valamit, és az jó érzést kelt, az agyunk nem tud különbséget tenni és valóságosnak érzékeli az elképzelt dolgot. Ezt a módszert sok személyiségfejlesztő könyv javasolja, de van ennél egy még jobb módszer! El kell menni, ki kell próbálni, bele kell ülni, fel kell próbálni azt a dolgot, amilyenre mi magunk is vágyunk. És akkor még csak agyunkat sem kell becsapnunk. És mennyivel élvezetesebb és valóságosabb. Mindjárt lesz lelkesedés, aztán hit és kitartás is. Ki lehet próbálni!

Karesz ma egy G osztályos Mercedes terepjárót próbált ki, és a lelkesedése az egekbe szökött…

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése