2013. július 1., hétfő

2013.06.24. Hétfő

2013.06.24. Hétfő
Rugalmas hozzáállás
Vannak dolgok, amiket szabályosan intézve csak problémába ütközünk. Ilyen esetben egy olyan ember jelenthet megoldást, aki a megoldást keresi és nem a problémát generálja. Karesz ma egy ilyen ügyintézővel találkozott és sikerült is megoldást találni.

Mégsem
A józan ész és az ésszerűség gyakran jobb tanácsadó, mint egy jól hangzó ígéret vagy lehetőség. A lehetőséggel azonban élni is kellene, de nem mindegy, hogy milyen áron. Ha az ár túl magas, érdemes megnézni, hogy az elérhető előnnyel szinkronban van-e. Ha nincs, akkor nem érdemes megfeszülni, jó kapcsolatokat kihasználni, kellenek azok még más esetben is. Karesz tanácsára egy pályázat nem került benyújtásra, hiszen eleve esélytelen lett volna az eredményes részvétel.

A kevesebb több


Egy tárgyalás sikere már az első percekben eldől, ezért ha sikerült kimondatni, hogy szükség van ránk és a megoldásunkra, akkor az ezt követő tények és adatok közlése felesleges, ezzel csak kibeszéljük a másik felet az üzletből. Tudni kell megállni és elhallgatni. Ez kezdetben kicsit nehéz, mert egy kezdő olyan szívesen elmondana minden részletet, amit ismer. De ilyenkor be kell húzni a kéziféket!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése