2013. július 2., kedd

2013.07.01. Hétfő

2013.07.01. Hétfő
Felépítés
A tárgyaló felek kölcsönös bemutatása fontos diplomáciai feladat, anélkül, hogy az alapvető információk ne állnának rendelkezésre, nem is érdemes egy asztalhoz ülni. Karesz ma egy olyan találkozót szervezett le, ahol a felek nem kis emberek. Ahhoz, hogy érdeklődjenek egymás felől, Karesz kölcsönösen felépítette őket, kihangsúlyozva a tárgyalás lehetséges előnyeit. És a találkozó szerdán létre is fog jönni!  

A rossz hír a jó hír
A befektetések területén sok az amatőr és kevés az igazi szakértő. Karesz még nem szakértő, de tőlük tanul. Míg a laikus azt nézi, hogy a befektetése árfolyama éppen hogyan növekszik, és annak örül, a csökkenés miatt pedig ideges, a profi annak örül, ha csökken az árfolyam, mert akkor vásárolhat olcsón. Ezt a gondolkodásmódot kell megismertetni, mert egy hosszú távú döntésnél felesleges a rövidtáv mozgásai miatt aggódni.

Színvonal


Kivel érdemes tárgyalni? Akivel könnyebb leülni, mert ráér, mert haver, mert kell a tapasztalat a rutin megszerzéséhez, de konkrét eredmény úgysem lesz, vagy olyanokkal, akik megengedhetik maguknak azt, amit kínálunk és jól is gondolkodnak? Őket ugyan nehezebb leültetni, de nagyságrendekkel nagyobb eredményre vezet, mint az alacsony színvonalon tengődőkkel erőlködni. Karesz még a jótékony segítő szerepében tetszeleg, de a munkatársa már kapizsgál valamit: a nagyokhoz kell minél előbb eljutni. A színvonal alatt nem érdemes tárgyalni!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése