2013. május 11., szombat

2013.05.10. Péntek


2013.05.10. Péntek
Köntörfalazás nélkül

Ha valakire számítunk egy munkában, akkor nem az a jó megközelítés, hogy majd ő eldönti, hogy érdekli-e a dolog, hanem hogy tudatosítani kell benne, hogy pont ő az, aki re szükség van és ő veheti megtiszteltetésnek hogy együtt dolgozhat velünk. Karesz ezt a megközelítést túl direktnek gondolta, de meglepő módon működött, és nem azzal zárult a megbeszélés, hogy gondolkozom rajta, hanem hogy mikor lesz a következő találkozó. Akkor meg minek köntörfalazni?

Határozott vélemény

Másokat meghallgatni - főleg ha hosszú távon együtt kell dolgozni – akkor is célszerű, ha az adott téma nem is ismer minket, mert egyrészt tanulni mindenből lehet, másrészt udvariasság is van a világon. Csupán udvariasságból azonban nem szabad úgy tenni, mintha érdekelne is minket a téma, mert ezzel becsapjuk a másik felet és egy még nagyobb terhet veszünk a nyakunkba. Ezt elkerülendő, meg kell mondani a határozott véleményt a dologról és határozottan de udvariasan, hogy NEM ÉRDEKEL!

Csiszolódás

Karesz, a párja és a kislánya a közös hétvége első programjaként kirándulni indultak, azonban tanulva a múltkori esetből, egy percre sem hagyták magukra a kislányt. Így együtt gyönyörködtek a virágokban, levelekben, pillandókban, fákban, tavak vizében és a nyár eleji napsütésben. Egy kis odafigyeléssel el lehetett érni azt, hogy mindenki jól érezze magát és végre úgy tűnt, a két lány kezd összecsiszolódni. Ez nagyon örvendetes fejlődés…

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése