2013. május 11., szombat

2013.05.11. Szombat



2013.05.11. Szombat
Van alternatíva
Ha valaki itthon nem talál a képzettségének megfelelő munkát, melyből fent is tudja tartani a családját, akkor a külföldi munka is felmerülhet benne. Ehhez azonban nyelvtudás, kapcsolatok és hatalmas elszántság kell, hiszen ha a család is költözik, akkor egy ismeretlen helyen új életet kezdeni nem könnyű. Azzal viszont sokan nem számolnak, hogy a magasabb bér mellé magasabb rezsiköltségek is járnak, ráadásul ott az ember mindig csak külföldi marad, így egy utolsó csicska lesz. Karesz viszont ismer egy alternatívát, ahol képzettség nélkül, befektetés nélkül azonnal kap munkát és kereshet annyi pénzt, amennyit szeretne. Márpedig sokan bármilyen munkát vállalnának, mielőtt a külföld mellett döntenének. Akkor pedig mit veszíthet az, aki Karesz ajánlatát választja?

Bodzavirág

Már-már hagyomány, hogy Karesz és kislánya a bodzavirágzás idején elmennek gyűjteni ebből az illatos virágból, hogy palacsintatésztába forgatva és olajban kisütve ehessenek ebből a finom csemegéből. Karesz kajszilekvárral, a kislánya porcukorral szereti, ma ebédre jól is laktak belőle. Jobb ez, mint a lángos a strandon, ezt a különlegességet kevesen ismerik.

Tüskevár
Karesz kedvenc írója a Tüskevár, a Téli berek, a Bogáncs, a Vuk és a Kele szerzője, Fekete István. Nem véletlen, hogy a kislányának is ezekből a könyvekből olvas esténként, így már ő is kedveli ezeket a természetet egyedi módon bemutató történeteket. Ma este a közös élményt a Tüskevár eredeti filmváltozata tetőzi be, melyet együtt néznek meg.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése