2013. május 17., péntek

2013.05.17. Péntek


2013.05.17. Péntek
Bepótolni való
Karesz az egyik kedves barátjával egy éve már csak ritkábban találkozik, pedig korábban szinte naponta összefutottak. Már nem egy helyen dolgoznak, de a baráti viszony megmaradt, így nem véletlen, hogy Karesz szeretne vele újra együtt dolgozni egy közös üzletben. Mivel mostanában hétközben nehezen elérhető, egy közös hétvégi programot, horgászatot javasolt. Így a gyerekek jól szórakozhatnak, ők pedig elkezdhetnek dolgozni, még ha csak szóban is…

Hiányérzet
Talán az üzletben eltöltött idő, vagy a célok fontossága, esetleg az inspiráló társaság hatása, de Karesz ma alig bírt magával, mivel nem tudott annyi tárgyalást lefixálni, mint amennyit szeretett volna. Ezért aztán a jó társaság ellenére minden gondolata csak akörül forgott, hogy a hétvégéjét minél produktívabbá tegye. Ennek meg is lett az eredménye, hiszen nem csak a hét végére, hanem a jövő hétre is sikerült néhány tárgyalást megbeszélni. Ha a fókusz rendben van, az csodákra képes!

Tisztánlátás
Karesz különösen kényes arra, hogy amit tesz, az minden körülmények között tisztességes legyen. Így különösen bosszantja, ha valaki mások megkárosításával jut előnyökhöz. Ilyen dolog a piramisjáték is. Egy barátja ilyen gyanús dolgot ajánlott neki, ezért utánanézett és ezt a figyelmeztetést küldte neki:
"Egy stabil és korrekt MLM üzlet felépítésének a jutalma sokak számára vonzó, viszont az üzlet felépítése egy kellemetlen folyamat, amit az emberek nem akarnak. Ezt használja ki sok szélhámos, akik így vagy úgy könnyebb utat ígérnek. A törvény (elvileg) ezeknek a szélhámosságoknak próbálja meg elejét venni úgy, hogy közben a korrekt MLM üzlet építésének lehetőségét meghagyja. Tökéletes megoldás azonban nincs. Mindig lesznek szélhámosok, akik MLM üzletre hasonlító valamilyen könnyebb utat kínálnak az embereknek úgy, hogy a törvény betűjét azért még betartják. Az ilyenek elkerüléséhez elsősorban nem törvényre, hanem a fogalmak megértésére van szükség. Ez azonban szintén kellemetlen folyamat, gondolkozásnak hívják :)"

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése