2013. május 21., kedd

2013.05.19. Vasárnap


2013.05.19. Vasárnap
Megbízható ember

A társadalmi munka nem egy olyan dolog, amin az emberek szívesen vesznek részt. Viszont ha már megígérte valaki, akkor illik megjelenni, főleg azok miatt, akik vállaltak valamilyen feladatot, így ha hiányos a létszám, az az ott lévőkre nagyobb feladatot ró. Aki nem így tesz, na az a megbízhatatlan ember! Karesz nem is szólt semmit, csak megjelent a meghirdetett időpontban, hogy elvessék azt a kukoricát, amit a vaddisznók kitúrtak. Kellemesen el is fáradt, és a munka végeztével jól esett a fröccsözés, majd a délutáni alvás. Egészségére!

Bizalom
Karesz olyan pozícióban dolgozik, melyről sokan azt gondolják, hogy el tud intézni dolgokat. Ezért aztán egy ismerőse bizalmasan félrehívta és segítséget kért tőle, hogy jobban fizető munkát találjon. Karesz fel is ajánlotta neki, hogy egy bizonytalan állás helyett egy tervezhető, teljesítményalapú és korrekt jövedelmet kínáló üzleti lehetőséggel ismerteti meg. Ha a kérdezéshez megvan a bizalom, akkor a meghallgatáshoz is meglesz.

Megfigyelő

Vannak emberek, akik elsőre nem tudják elhatározni magukat, hogy belevágjanak egy vállalkozásba, hiába szól minden érv amellett, hogy megpróbálják. Inkább csak figyelik azokat, akik már csinálják, és ha azok sikereket érnek el, akkor ár őket is jobban érdekli a dolog. Karesz ismerőse is eddig megfigyelői státusban volt, most azonban úgy döntött, belevág. Mint ahogy az várható is volt. Előbb vagy utóbb…
Ma meg is beszélték a közös munka feltételeit. Hajrá!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése