2013. április 8., hétfő

2013.04.01. Hétfő


2013.04.01. Hétfő
Piros tojás

A locsolónak jár a piros tojás, akkor is, ha vízzel locsol pacsuli helyett, sőt, akkor még inkább. A vízzel locsolás szép hagyomány, és egyre népszerűbb a bűzbombaként illatozó illatkoktél ellenében. Karesz is meglocsolta gyermeke anyját, meg is volt a köszönet érte.

Az egyszerűbb-jobb
Karesz édesapja egy praktikus ember, az egyszerű dolgokat rendszerint többre tartja, mint a bonyolultakat. Ennél fogva Karesz el is fogadta tőle azt a villanyszerelési javaslatot, melyre már 3 sikertelen vagy nem tökéletes próbálkozás született. Ebből is látszik, hogy az egyszerűbb sokszor jobb!

Kutyakozmetika
A szálkás szőrű tacskók jellegzetessége, hogy téli bundát növesztenek, azaz a hosszú, durva szálak között finom gyapjúszálak vannak. Ez azonban tavaszra rettenetesen gubancos lesz, ami ráadásul a kezdődő vedlés miatt egyre kényelmetlenebb. Ezért aztán Karesz nekilátott a kiskutyája szőrét trimmelni, azaz az elhalt szőrt szálanként kihúzogatni. Nagyon időigényes feladat, és a kiskutya rendületlenül tűrte, mivel neki is megkönnyebbülés. Bár csak a fej és a nyak kézült el, már jobban néz ki az eb…

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése