2013. április 8., hétfő

2013.04.02. Kedd


2013.04.02. Kedd
Távirányítás
A szabadság arra való, hogy az ember arra is tudjon időt szakítani, amire munkaidő alatt nem sikerül. Bár Karesz 2 nap szabadságot vett ki, ez nem zavarta a főnökeit, hogy fél óránkért keressék sürgős adatszolgáltatás ürügyén. Mégis sikerült megoldani a feladatot számítógép nélkül, mivel egy összekötő továbbította az adatokat és csak azt kellett átfutni és jóváhagyni. Az informatika korában nincs lehetetlen!

Családban marad
Ha egy pénzügyi megoldás tetszik valakinek, akkor azt el fogja mondani a családban is. Pontosabban viszi a hírt a testvérnek is, majd Karesz neki elmondja mindazon információkat, melyekkel döntésre lehet vinni a dolgot. Így a döntést segíti az is, hogy a testvéreknek ugyanaz kell, mint a másiknak, és az is, hogy többen, többször meghallgatva már könnyebben letisztul a kép.

Malomcsaták
Karesz kislánya jó tanuló, de azért a gyakorlás soha sem árt. A járék azonban számára mindig előrébb való, így a tanuláshoz alkut kell kötni: előbb a tanulás, aztán a játék. Mivel a kislány a rá eső kötelezettséget teljesítette, Karesz órákig tartó malmozással rótta le a kötelezettségét. Izgalmas volt, főleg mert egy kisgyerek még nem stratégiában gondolkozik, hanem a meglepetésre és rendhagyó megoldásokra játszik. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése