2012. december 5., szerda

2012.12.03 Hétfő


2012.12.03 Hétfő
SIKERES MINŐSÍTÉS – Eredményes év zárult

A hétvégén elkészült anyagokkal együtt az auditorok megfelelőnek minősítették az elmúlt évben a környezetközpontú irányítási rendszerben végzett tevékenységet. Csak így tovább! Jövőre még jobb lesz!

EGY MOSOLY

Nem csak az okozhat jó érzést, ha valaki sikert ér el, pozitív dolgokra gondol vagy jót cselekszik, hanem az is, ha valakit, aki fontos a számára mosolyogni lát. Egy mosoly, ha szívből jön, gazdagabbá teszi azt, aki kapja, és annak sem lesz kevesebb belőle, aki adja.
Judit mosolya ma pont ilyen ajándék volt…

IDŐJÁRÁS JELENTÉS

Ma Kaposvár felett felszakadozott a felhőzet és több órán keresztül sütött a nap. Ezt nem a 10 órás időjárás jelentésből tudhattuk meg, hanem ha kinéztünk az ablakon!

VADÁSZIDÉNY

Sok szép, vadászatra alkalmas időszak van az évben, mint a teliholdas éjszaka a kukoricavetésen vagy a tejesedő búzatábla alkonyatkor, de a legtöbb vadász a hóval borított tájra esküszik. A tegnap este lehullott 5 cm hó Kareszt is vadlesre csábította, ezért vadász-cimborájával elhatározták, hogy este kiülnek egy lesre a Herceg-dombon. Alig várta a munka végét, hogy hazaindulhasson, hozzákészülni a vadászathoz. Előtte enni sem ártana…

DÁMOK A HÓBAN

A magaslesen ülve, a havas tájat csak a város fényei világították be, a csillagos égbolt vajmi kevés fényt adott volna. Az előző éjjel lehullott hó hatására a vadak korábban megmozdultak. A búzavetésre először 2 őz lépett ki, majd még három. De ezek nem is őzek, hanem szarvasok, hiszen jól látszott a nagy agancs a középső fején. Jobban nem sikerült megnézni, mert eltűntek a domb mögött. Egy óra múlva visszajöttek, egyenesen a les felé tartva. Gyertek csak, éjjel szarvast nem lövünk! A zavar azonban fokozódott, hiszen az agancsosok már csak 10-20 méterre voltak, de csak nem nőttek meg. De hiszen ezek dámok! Erre nem számítottunk. Az első egy fiatal, gyenge lapátos, a második egy gyönyörű, öreg, golyóérett bika, minimum 3,5 kg-os trófeával. A harmadik egy kis spiszer. A nagy izgalomban még az is felmerült, hogy talán mégis lőni kellene. De mégsem… menjetek csak. A vadászat így is sikeres volt, mindenki nyert, a vad és a vadász is!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése