2012. december 23., vasárnap

2012.12.19. Szerda


2012.12.19. Szerda
Szerető gondoskodás

Egy megfázás leküzdésében nagy segítséget nyújt egy bögre forró NeoCitrán, de ez még inkább, ha valaki el is készíti és a beteg ágyához viszi. Karesz ritkán beteg, de a megfázásra ő sem immúnis, így a kedvese szerető gondoskodása segíti a betegség legyőzésében.

A kicsik előnye
A jó ajándékötlet mellé már csak egy egyszerű beszerzési forrás kell. Persze lehet írni a Mikulásnak, Jézuskának, Nyuszinak, de célravezetőbb, ha az ember maga lesz a Mikulás és elmegy beszerezni azt, amit eltervezett. A szupermarket jó ötletnek tűnhet, bár ünnepek előtt totális a káosz, de egy kis butik is nyújthatja azt, amit a multi nem. Így sikerült Karesznak egy kedves kis ajándékot beszerezni, szebbet, mint amit máshol árulnak. Csak nyitott szem és elhatározás kérdése...

Napi jótett
Mindennap tenni valakivel valami jót. Még ha az csak egy mosoly is. De ha szívességet kérnek, annak lehetetlen ellenállni. Karesz így ma is szívesen segített egy kolléganőjének, aki ajándéknak szánt DVD írására kérte meg. Fél perces munka árán egy hatalmas KÖSZÖNÖM. Igazán megérte!

A konzulens
A szakdolgozat írásához kell egy konzulens. De mit tehet akkor az ember, ha a kiszemelt ember annyira elfoglalt, hogy lehetetlen vele beszélni. Pedig a határidő szorít, holnapig le kell adni a szakdolgozat címét és konzulensét a tanulmányi osztályra. Ekkor jön Karesz, mint a megmentő szőke herceg fehér lovon, elrobog a király palotájába (konzulens lakása) és beszerzi a kincset érő aláírást. Az ő hercegnője ennyit megérdemel...

A jó társaság
Karesz soha nem gondolt úgy magára, mint a társaság középpontjára, jóllehet szereti a figyelmet és kedves, figyelmes is mindenkivel, így nem meglepő, ha többen hiányolják, ha a megszokott társaságból hiányzik. Idén nyáron úgy alakult, hogy Karesz nem tartott a régi társasággal nyaralni, ezért is fordulhatott elő az, hogy csak utólag értesült arról, mennyire hiányzott a többieknek. A túraszervező ezzel is nyomatékosítani szerette volna, hogy jövőre mindenképpen elvárják a Portugáliai nyaralásra.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése