2012. december 23., vasárnap

2012.12.18. Kedd

2012.12.18. Kedd
Érdeklődés

Ha az embert kitüntetik, az nem csak a saját önbecsülésének tesz jót, hanem arra is jó, hogy másoknak megmutassa, mit ért el, ezzel is felkeltve az érdeklődést az iránt, amiben kituntették. Ma Karesz egyik kolléganője gratulált az elismeréshez és élénken érdeklődött afelől, hogyan érhetne el ő is hasonló sikereket. Karesz válasza egyszerű volt: el kell kezdeni, a többiben pedig segít neki...

Döntésre vitel
Vannak olyanok, akik egy döntést nagyon lassan hoznak meg, de talán nem is azért, mert jól körül akarják járni a témát, hanem mindent megtesznek azért, hogy ne kelljen döntést hozni, ha pedig mégis, akkor minél később. Egyszer azonban eljön az az idő, amikor az időhúzás már kézzelfogható hátrányokkal jár, és ilyenkor lép életbe az az aranyszabály: az emberekben sokkal nagyobb a veszteségtől való félelem mint a nyereség utáni vágy. Így Karesz barátja is meghozta azt a döntést, amit már nyár óta ígért és a jövő héten nyélbe is ütik az üzletet. Ehhez persze kellett egy harmadik személy is, egy közös barát, aki ugyanazt mondta, így már könnyebb volt meghozni a döntést.

Aki kíváncsi
Aki kíváncsi, az megtudja, amit akar. És nem öregszik meg hamarabb, sőt! Karesz kollégája még soha nem volt annyira kíváncsi, mint most, amikor egy pénzügyi döntést kellett meghoznia. A döntést persze meghozta egyedül, csak megerősítést várt hozzá. Ezért el is ment egy meetingre, ahol persze mindent úgy értelmezett, mint ami megerősítette az ő elhatározását, még ha mások ugyanabból pont az ellenkezőjét hallották ki. De hát ez a döntés szabadsága.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése