2012. december 14., péntek

2012.12.14. Péntek


2012.12.14. Péntek

Gyújtózsinór
Megírni egy beismerő vallomást, az egy dolog, átadni az illetékesnek, az egy másik. Innentől visszavonhatatlanul elindult az a folyamat, melynek két kimenetele lehetséges. Karesz segítséget kap a mgoldáshoz, vagy egyedül kell elvinni a balhét, miért nem szólt előbb. Ha ez utóbbi következik be, még van egy két adu a tarsolyában, hiszen a problémát nem titkolta, más is tudott róla, legfeljebb nem volt olyan, aki folytonosan emlékeztette volna az illetékeseket a megoldás szükségességére.

Szakértővé válás



Karesz minden szeretett volna lenni, csak nem biztosítási szakértő, főleg nem adószakértő. Ezek olyan területek, melyek nagyon messze állnak attól a területtől, melyet gazán szeret, a biológiától. Azonban van még egy dolog, amit a biológiánál is jobban szeret: másoknak segíteni. És ha valakinek pont abban van szüksége segítsége, hogy a biztosítás-adózási kérdésekben kiigazodjon, ez egy olyan kihívást állít Karesz belé, aminek meg kíván felelni. Hiába az ellenérzés, a segítés öröme a nehezen emészthető témákat is érdekessé teszi. A cél szentesíti az eszközt!

Tenni magunkért


Akinek az az elsődleges szempont, hogy másokkal jót tegyen, gyakran elfeledkezik a legfontosabb személyről: önmagáról. Karesz ma ezt ismerte fel, amihez természetesen mások segítésén keresztül vezetett az út. Azok a munkatársai, akiknek a feladatai és a plusz jövedelmei az ő munkájával vannak összefüggésben már közel egy éve voltak kénytelenek kevesebb bérért dolgozni, Karesszal egyetemben. Ez ellen fellépni nem csak másnak tesz jó, hanem – nem elítélhető módon – önös érdeke is!

Fontos dolgok



Érdemes-e azon spórolni, hogy magunk járunk utána a legolcsóbb beszerzési lehetőségeknek, órákon keresztül boltról boltra járva, vagy erre is az Internetes rendelés a jobb megoldás. Az ajándék beszerzése okozta öröm elfedheti ennek irracionálisan nagy utánajárásba fektetett energiát. Hiszen lehet, hogy lehet spórolni pár 100 Ft-ot, de ha ezen idő alatt pénztermelő munkával töltöttük volna az időt, az sokkal többet hozhatna, mint az a kis pénz, amit meg sikerült takarítani. Megéri? Az örömért talán, de anyagilag kérdéses.
(Mi ebben a pozitív? A felismerés, hogy ne látszattevékenységgel töltsük a drága időt!)

Cselekvés



A tervezgetésnél jobb a cselekvés. Talán nem ez az évezred felfedezése, de ha lehet mit tenni – és legtöbbször lehet – akkor nem a tervezés, hanem az cselekvés ideje jön. Lehet feljegyzéseket írni, jelentéseket készíteni, gyakorolni a tanultakat vagy éppen előkészíteni a másnapi munkát. Mind hasznos, és emellett még eredményesebb, mint csak tervezni, hogy teszünk valamit.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése