2012. december 14., péntek

2012.12.13. Csütörtök


2012.12.13. Csütörtök
Reggeli elhatározás



Úgy kezdeni a napot, hogy elhatározzuk, véghezvisszük azt, amit terveztünk, nem csak pozitív töltést, pozitív elvárást ad, hanem hitet is abban, hogy megtesszük azt, amit kell. Karesz ma ilyen elvárással kezdte a napot, így nagyobb lendülettel és jókedvűen indult dolgozni. A tervek pedig: egy üzleti beszélgetés, egy lezárás és egy időpont egyeztetés a NAGY emberrel, miközben egy olyan feladat megoldást is elhatározta, mely már évek óta fejtörést okoz.

Bizalom


Ha valaki a másik embert megtiszteli bizalmával és magáról személyes jellegű dolgokat oszt meg a másikkal, akkor ennek eredménye legtöbbször az, hogy a beavatott személy viszonzáésképpen szintén a bizalmába fogad. Ez egy adok-kapok játéknak tűnhet, de több ennél: a bizalom csak kiérdemelhető, de meg nem vehető!

Bátorságpróba


Mint az egy korábbi cikkünkben már kifejtettük, egy „nagy” ember megszólítása komoly feladat elé állíthatja azt, aki még nem ért el oda, hogy ezt könnyedén megtehesse. Karesz ma felhívta ezt az embert, de egy újabb akadályba ütközött: átverekedni magát egy elszánt titkárnőn, aki a főnöke védelmében mindent megtesz, nehogy valaki bejusson hozzá. Az őszinteség fegyverével élve őt is beavatta abba, miért is keresi a „nagy” embert. És most megvárja, míg visszahívják. Legalább megpróbálta! Aztán jöhet egy újabb megkeresés…

Őszinte beszéd

Bevallani azt, hogy egy feladatot nem tudunk megoldani, elsősorban őszinteséget kíván- magunkkal szemben. Le is írni és a szervezet vezetői elé tárni, még nagyobb bátorságot igényel, hiszen akár felelősségre vonás is lehet belőle. De inkább ez történjen, minthogy az elmaradt feladat súlyos hatósági intézkedést vonjon maga után, aminek felelősét biztosan meg fogják keresni. Jobb ez ilyent megelőzni!

Nagy nevetés


Azt mondják, a nevetés gyógyít. Testi –lelki nyavalyákból egyaránt. Ha így álla a dolog, Karesz a legjobb úton halad a teljes fizikális és mentális egészség felé, hiszen az esti vígjáték nézése közben akkorákat hahotázott, hogy remegtek a falak! J

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése