2012. december 14., péntek

2012.12.12. Szerda


2012.12.12. Szerda
Ha adnak…
Enikő nagyon szeret rajzolni, figurákat kivágni, azokkal játszani. Nagyon jó a kézügyessége, ráadásul ebbéli foglalatosságához nem kell más, mint papír, ceruza, karton, olló. Karesz ma a nyomdában jár és kapott egy nagy marék papírt, amivel Enikő sokáig alkothat. Ahogy a régi mondás tartja: ha adnak, fogadd el, ha vernek, szaladj el!

Megérkezett
Az internetes rendelés nagy előnye, hogy az utánajárással nem kell bajlódni és a házhoz szállítással is időt lehet spórolni, amely még így sem drágább, mint a boltokban beszerezhető áru. A megrendelt ajándék 1 nap alatt érkezett meg, amely az árat tekintve is hihetetlenül kedvező volt. A kis ajándék ára 1400 Ft, a házhozszállítás 1100 Ft, mely így 2500 Ft volt összesen, amiért mozdulni sem kellett. Ugyanez a dolog minimum 3000 Ft, de annak utána is kell menni! Megéri, nem?

A következetes munka
A következetes munka mindig meghozza a gyümölcsét. Persze mindez időt, fáradtságot és kitartást igényel, de megéri, mert az ügyfelek is ezt várják el egy közvetítőtől.  Karesz barátja ma döntött úgy, hogy a neki kínált megoldást választja, pedig amióta megismerte, eltelt fél év. És az elmúlt fél évben ezzel Karesznak nem volt dolga. A labda a másik oldalon pattogott…

Nem a tologatás
Vannak kellemetlen témák, melyekben az ember úgy érzi, rajta van a felelősség és a cselekvés kényszere, de nem érez elég támogatást ahhoz, hogy azt keresztülvigye egy szervezeten. Ezért a megoldással csak vár, tologatja maga előtt az ember. Pedig ha pontosan tudná, kihez kellene fordulni és mit kell és érdemes tenni, az egyre hatalmasabbá növekvő szikla görgetése sétagaloppá változhat. Csak legyen egy jól kitűzött irány és terv. Karesz ma ebben kért segítséget egy régi barátjától, aki a téma szakértője, és meg is kapta az instrukciókat. És csak kérdezni kellett!

Szóltál Jézuskának?
A gyermeki logika tiszta, egyenes és mentes olyan furfangoktól, ami a felnőtt észjárás ismertetője. Enikő természetesen nem csak egy ajándékot szeretne, ezért megkérdezte apukáját, hogy a kosárlabda ügyében szólt-e Jézuskának? Apuka természetesen igennel felelt, de felhívta arra is a figyelmet, hogy nem biztos, hogy ezt az ajándékot is megkapja. A kislány erre: akkor lehet, hogy jövőre kapom meg?
Logikus, nem? Ha idén nem, akkor jövőre. Ennyi!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése