2012. december 14., péntek

2012.12.11. Kedd


2012.12.11. Kedd
Egy befejezett könyv
Ma Karesz a végére ért annak az érdekes és tanulságos könyvnek a végére, amelynek olvasása ezt a blogot inspirálta. Végre elmondhatja, hogy teljesítette a feladatot, melyet már csak 2 dolog követhet: alkalmazni, majd elolvasni újra. Amíg az attitűd véglegesen nyerő attitűddé nem válik.

Egy probléma megoldása
Ha egy problémával nem foglalkoznak, az attól még nem oldódik meg. Ennek tudatosítása vezette rá Kareszt arra, hogy jobb, ha szembenéz a tényekkel és elkezdi rendbe szedni a pénzügyeit. Először a kiadási oldalt összesítette, melyből kiderült, hogy a fizetése 30-40.000 Ft-al kevesebb, mint amiből ki tudna jönni. Ráadásul a rendkívüli kiadások a költségvetést erősen deficitessé tették. A bevételi oldalon viszont az látszott, hogy sok a kintlévőség, a le nem zárt tárgyalás és nem realizált üzlet. Ebben rejlik a megoldás kulcsa, melyet mentora is megerősített, azaz eredményesebben kell tárgyalni és azt lezárni. A karácsony előtti kiadásokra pedig az nyújthat fedezetet, ha a lezárt ügyekre előleget vehet fel, aminek nincs is akadálya. Csak le kell zárni őket…

Mentori támogatás
A struki azért van, hogy segítsen! Ennek a mondatnak az erejét Karesz csak ma tapasztalta meg igazán, mert mind szakmai, mind személyiségbeli fejlődéséhez olyan mértékű támogatást kapott, melyet eddig sehol máshol. Ez egyrészt nagy bizalom felé is, amit minden tettével és megnyilvánulásával igyekszik is kiérdemelni.

Egy NAGY ember
Minden kezdő értékesítő nagy mumusa egy olyan ember megszólítása, akit magánál nagyobbnak tart társadalmi pozícióját, egzisztenciáját tekintve. A személyiség fejlődés meghatározó állomása az, ha az ilyen kezdő már tényként fogadja el azt, hogy egy ilyen nagy ember éppúgy segítségre szorulhat, ráadásul olyan dologban, amire pont az ő kezében van a megoldás. Ilyenkor újra érdemes feltenni a kérdést: ki is a nagy ember? Aki adni tud, vagy aki segítségre szorul?

Önzetlen segítség
Ha az ember kisgyerekkel van, de hivatalos programja van, mit tehet? Mondja le a programot, hogy a gyerekkel foglalkozhasson, vagy a gyereket passzolja le, amikor annak éppen nagy szüksége lenne rá? Esetleg vigye magával, ahol a gyerek várhatóan nem érzi jól magát és nyűgös lesz, így mégis vele kell foglalkozni? Karesz talált rá megoldást! Csak egy önzetlen ember kell, aki a hivatalos program alatt játékkal leköti a gyerek figyelmét. Így a gyerek sem unatkozik, egymás közelében is vannak és a program sem sérül. Bingó!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése