2012. december 23., vasárnap

2012.12.15. Szombat


2012.12.15. Szombat
Időben indulás

A lustaság fél egészség, tartja a népnyelv, azonban vannak annak előnyei, ha az ember időben elindul valahová. A hétvégi képzésre úgy sikerült időben elindulni, hogy elsőnek érkeztünk, így volt szabad parkoló is és földszint szobát kaptunk a szállodában. Jó érzés elsőnek lenni...

Saját megoldás
Ha valaki bort iszik és vizet prédikál, az pont azt jelenti, hogy az illető hiteltelen, maga sem hisz abban, amit mond. Karesz már régen szeretett volna elindítani egy saját kötésű megtakarítást, és a mai napon kapott egy olyan információt, hogy a régi megtakarítását visszavásárolva tud indítani magának egy újat. Ezzel nem csak maga felé, hanem mások felé is igazolhatja, hogy az a megoldás, amit kínál olyan jó, hogy még saját magának is kötött belőle!

Ígéret
Miért érdemes többször elmenni és végighallgatni ugyanazt a képzést? Ha másért nem, legalább azért, mert nincs két egyforma, az ember mindig hall valami újat. Karesz ma ezt tanulta:
Ha szeretnéd, hogy a célodat minden körülmények között elérd, a megvalósulás esetére ígérj valamit a kis gyerekednek! Ez olyan erős motivációt jelent, hogy tényleg mindent megteszel a sikerért. Hiszen ki szeretné azt hallani: „Azt mondtad, azért dolgozol annyit, hogy én megkaphassam az ajándékom. Ezek szerint nem dolgoztál annyit?”

Érdeklődés
Karesz azért vitte el magával a párját a hétvégi képzésre, hogy ő is pontos információkat szerezzen arról, hogy mivel is foglalkozik, mire építi a jövőjét, így ebben szeretne támogatást, segítséget. Nem titkolt szándéka volt továbbá, hogy talán a párjának is megtetszik a dolog és ő is szeretne majd foglalkozni vele. Ez a várakozás be is jött, hiszen az első képzési nap végén már arról beszéltek, hogyan dolgozhatnának együtt.

Séta az esőben
Egy négy csillagos szálloda kényelme is fárasztó, ha az ember egész nap be van zárva. Ezért is esett jól a séta Karesznak és párjának, annak ellenére, hogy sötét volt és esett az eső. A téli Balaton-part nyugalma, a befagyott kikötő, a jéggel borított móló olyan élményt nyújtott, amit egy nyáresti sétán nem élhet át az ember. Hiába az átázott cipők, a frissítő séta nagyon jólesett, mely előkészítette a terepet a kiadós vacsora előtt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése