2012. december 14., péntek

2012.12.10. Hétfő


2012.12.10. Hétfő
Támogató társ
Minden sikeres férfi mögött ott áll egy nő, aki támogatja. Legalábbis ezt tartja a régi mondás. Karesz ma ezt tapasztalta meg a párja részéről, aki elkíséri a hétvégi szakmai rendezvényre, pedig más programja is lehetett volna.

Lezáratlan ügyek
Ha nem vezetünk naplót, úgy tűnet, csak a napi feladatokkal kell foglalkoznunk. De ha van egy pontosan vezetett regiszter, abból kiderül, mi történt az elmúlt időszakban, melyre ma vagy holnap időszerű visszatérni. Karesz naplója 23 olyan nevet tartalmaz, akik azt várják, hogy foglalkozzanak velük. Ez a nagy számú lezáratlan ügy egyrészt figyelmeztetés, hogy bizony vannak elmaradások, másrészt hatalmas lehetőség arra, hogy gyorsan nyélbe lehessen ütni jó pár üzletet! Köszönhetően a precíz naplónak!

Horoszkóp
Valaki tud önállóan dönteni, valaki nem. Ez utóbbiak gyakran a horoszkópot hívják segítségül. Az abban leírt általános bölcsességekben keresik sokan a saját sorsuk irányításának kulcsát. Karesz annak örül a leginkább, hogy ő nem ilyen! Inkább a maga kezébe veszi a sorsának irányítását.

Ignis vs. havas emelkedő

A mai vadászat  a tegnap lehullott nagyobb mennyiségű hó miatt eredményesebbnek ígérkezett, ezért a kiválasztott vadászterületre mindenáron ki kellett jutni. Mivel a mezőre vezető utakat még nem taposták le, a kis kocsira egy meredek és mély hóval fedett emelkedő várt. Karesz bízott a technikában és a saját tapasztalatában és a vadásztársa ámulata közepette leküzdötte a lehetetlennek tűnő akadályt. Ignis vs. havas emelkedő 1:0!

Gyönyörű szarvasbika
„A vadászat vadűzés és erdőzúgás. De több erdőzúgás!” Széchenyi Zsigmond híres mondata bizony gyakran igaznak bizonyul és ez egyben a vadat természetkedvelőként is tisztelő vadászemberek mottója is. Ha egy olyan fenséges vad, mint egy koronás szarvasbika előbb észreveszi a rá leső vadászt, akkor ő győzött, a vadásznak pedig megmarad a szép látvány emléke és az erdőzúgás…

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése