2013. augusztus 27., kedd

2013.08.22. Csütörtök

2013.08.22. Csütörtök
Önállóság
Bármilyen kicsi is a gyerek, önállóságot csak akkor tanul, ha kikerül a szülői kontroll alól és magának kell megoldania a problémáit, konfliktusait. Karesz ugyan szívesen ment a kicsi lányával a madarász táborba, de talán nem kellett volna. Így most csak azt teheti, hogy minél inkább távol tartja magát a gyerekek, és közte a kislánya társaságától, és nem szól bele abba, amit tesznek vagy mondanak, bármennyire is igényelné azt a kislány. A második nap végére meg is lett az eredménye.

Csak a nyakát

A madarász tábor arról szól, hogy finom hálóval megfogják a kisebb énekes madarakat, majd az óránkénti ellenőrzés alkalmával kiszedik a hálóból, majd lemérik, megvizsgálják, meggyűrűzik és szabadon engedik. Egy-egy ritkább faj befogásával az egész tábor felbolydul, mint amikor jégmadarat fogtak. Az igazi izgalmat azonban mégsem ez, hanem egy hattyúcsalád befogása okozta. Kenyérrel a part mellé csalogatva a nyakuknál fogva kapkodták ki a fiatalokat a vízből, ötből négyet sikerült is. Karesz is segédkezett az egyik kis hattyút fogni, mely egy méretes libánál is nagyobb volt. Hiába sipákolt, a nyakánál fogva tartotta, míg meg nem kapta a lábgyűrűit.

Rendszer

Nem kellett több két napnál Karesznak, máris beállt egy napirendje, melyet szeretne is tartani a tábor ideje alatt. Minden nap tudott szépirodalmat olvasni, naplót írni, időben étkezni és időben fürödni, mely a nagy létszám ismeretében komoly eredmény. Ilyen apró dolgok, és mégis úgy érezte, helyreállt a rend és a nyugalom  az életében. Még ha csak 1 hétre is…

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése