2013. augusztus 27., kedd

2013.08.26. Hétfő

2013.08.26. Hétfő
Védelem

Karesz kislányának a madarász tábor volt az első bentlakásos táborozása, melyet azonban a nála nagyobb lányok önző és undok viselkedése nem tett igazán kellemes élménnyé. Az utolsó napon ezért az apukája elmondta a véleményét neki arról, hogyan is viselkednek és gondolkozzanak el azon, hogy ők hogyan éreznék magukat hasonló szituációban. A lányok ezt megszeppenve hallgatták, bár nem valószínű, hogy ez megváltoztatta őket. De a kislány legalább tudja, hogy számíthat az apjára.

Tapasztalat
A madarász tábor nem csak kellemes élményekkel, de életre szóló tapasztalattal is szolgált Karesz kislánya számára. Most már tudja, hogy csak olyan társasághoz érdemes tartozni, amely be is fogadja őt, azokat pedig messzire el kell kerülni, akiknek csak a saját önző szempontjaik fontosak. Remélhetőleg ezzel sokkal sikeresebb és boldogabb lesz egy olyan közösségben, amelyet ő választ, vagy alakít ki magának!

Döntés

Egy kellemetlen döntést nem szívesen hoz meg az ember, főleg, ha a családjáról van szó. Karesz volt évfolyam és szobatársa is abba a helyzetbe került, mint Karesz évekkel ezelőtt, így saját tapasztalatból tudott neki tanácsot adni. A tanács pedig nem volt túl bonyolult: mondd ki azt, amire gondolsz és vállald fel a következményeket. Ha nem így tesz valaki, akkor a nem döntésének következményeit kénytelen viselni. És ez is egy döntés…

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése