2013. március 22., péntek

2013.03.12. Kedd


2013.03.12. Kedd
A legjobb hír

Karesz autója már napok óta úgy zúg, mint egy búgócsiga, de a zaj forrását nem igazán tudta körülhatárolni. Jót azonban nem jelenthetett, így másodjára egy szakszervizbe vitte, ahol egész napra otthagyta, derítsék ki a zúgás igazi okát. Már a legrosszabbra is felkészült, mint a teljes hajtáslánc cseréje, mely súlyos százezrekbe kerülhet. Délután azonban jött a telefon, hogy megvan a hiba! A legutóbb cserélt jobb első kerékcsapágy mondta fel a szolgálatot, melynek cseréje tízezer forint körül van. Ennél jobb hírt erre a napra nem is kaphatott volna!


Visszavonulás
Karesz eddig még egyetlen képzést sem hagyott ki, hiszen mindig lehet tanulni valamit. A mai prezentáción hangzott el az a jó tanács, miszerint ha valakinek nem tetszik, amit ajánlunk, pedig szüksége lenne rá, érdemes visszavonulni, mondván, hogy nem nekem fontos, ha neked nem kell, nem erőltetem. Ekkor az ügyfél megnyugszik és ebből az állapotból már tud reális döntést hozni. A győzködés viszont csak növekvő ellenállást szülne. Végül is kinek fontos, hogy legyen biztonsága?

Sikeres tanítás
A tegnapi készülődés meghozta a gyümölcsét, Karesz párjának tanóráján a gyerekek jól érezték magukat, egymás kezéből kapkodták ki a flakonokat, dobozokat, hogy a megfelelő szelektív hulladékgyűjtőbe tegyék, ami játéknak sem utolsó. Ezzel nemcsak egy élvezetes órát, de egy sikeres tanítási gyakorlatot és mindenkinek egy szebb, derűsebb napot okozott ez az egyszerű, de nagyon hasznos tevékenység.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése