2013. március 22., péntek

2013.03.16. Szombat


2013.03.16. Szombat
Hitegetés vége
Sokan mondják, hogy tetszik nekik az a megoldás, amit Karesz megmutatott nekik, de még gondolkoznak rajta, megbeszélik az asszonnyal, a könyvelővel, meg ha balról fúj a passztátszél, stb.: Bármit, csak dönteni ne kelljen, magyarán felelősséget vállalni az életéért. Ebben a helyzetben ténylegesen jobb, ha sikerül kimondatni, mit is szeretne igazán. Bár ebben az esetben a válasz inkább NEM, mint IGEN, de legalább nem TALÁN vagy MAJD. 

Tavaszi munkák

Hiába a hó és a fagy, a tavaszt már érzik a fák, ezért még rügyfakadás előtt el kell végezni a fák metszését. Karesz az egyetlen, aki a magasra nőtt körtefát meg tudja szabadítani a felesleges ágaitól, ezért létrára fel és hajrá, lehet metszeni. Szép napsütésben, gyorsan, jókedvűen sikerült is, melyet egy jó pohár borral meg lehetett ünnepelni.

Hozzáértés vagy megszokás
Karesz alap szakmája okleveles agrármérnök, így van némi elképzelése arról, hogyan kell tojást termelni vagy állategészségügyi problémát megoldani. Mégis azzal kell megküzdenie, hogy így szoktuk, meg nem kell azt túl bonyolítani. Ebben a helyzetben az már egy győzelemmel felér, ha legalább hagyják, hogy azt és úgy tegyen, amit szeretne. Így a tojótyúkok fényprogramját és a bőrbetegségben szenvedő kiskutyája kezelését úgy oldotta meg, ahogy azt kell, és nem úgy, "ahogy szoktuk".

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése