2013. március 5., kedd

2013.02.24. Vasárnap


2013.02.24. Vasárnap
Kirándulás Lillafüreden
Aki Miskolcon jár, és elege van a szürke lakótelepekből, mindenképpen látogasson el Lillafüredre a Palotaszállóhoz, mely télen igazán egyedülálló látványt nyújt. A befagyott Hámori tó, a jégcsappá dermedt vízesés igazán festői környezetet teremt ebben a világ-véginek tűnő, csendes helyen. A Szent István barlang meglátogatása sem maradhat ki a látnivalók sorából, melynek lebilincselő idegenvezetését énekléssel jutalmazta a kiránduló csapat a Színház-terem nevű barlangjáratban.

Kellemest a hasznossal
Az, hogy Karesz a saját kocsijával ment el a kirándulásra, az a pénteki elfoglaltság következménye, így nem utas lett, hanem sofőr. Ezzel azt is vállalta, hogy másokat is magával visz az útra, főleg a költségek megosztása miatt. A társak az úton a navigátor, az ellátás és szórakoztatás feladatát is magukra vették, így a kellemest sikerült összekapcsolni a hasznossal. Mindezt Karesz azzal hálálta meg, hogy haza is hozta őket, melyet nem csak ők, de a családtagok is megköszöntek!

Kompetencia
Kareszt értesítették, hogy ma este kap egy fél vadmalacot. A vadászrész vagy más néven kompetencia az a vadhús mennyiség, amely a vadásztársaság tagjának alanyi jogon jár. Sokan gondolják, hogy az a vadászé, amit zsákmányol, ezzel szemben ez mindössze 10 kg-ot jelent. Kellemes kötelesség, hogy ezt meg is kell fejteni és fel is kell darabolni, mivel nem konyhakészen jön a házhoz. Kirándulás után disznóvágás! Ez ám a jó program…

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése