2013. március 5., kedd

2013.02.23. Szombat


2013.02.23. Szombat
Barlangfürdő
A téli, havas időben a létező legkellemesebb foglalatosság egy termálfürdőben való dagonyázás. Miskolctapolca ilyen hely, melynek barlangfürdője nemcsak meleg vízzel, hanem forgó vizű élményfürdővel és masszírozó zuhatagokkal is szolgál. A fürdőzők itt kellemesen elfáradtak, de meg is éheztek!

Kocsonyafesztivál
A kocsonyafesztivál szerencsére nemcsak a nevében szereplő aszpikot sertéskörömről szól, annál sokkal több. Elsősorban gasztronómiai, azon belül is a különleges, hungarikum jellegű, üzletekben nem kapható mindenféle földi jóval szolgált, de a fellépő zenekarok miatt nem annyira vásári, mint igazi fesztiválhangulat jellemezte. A külföldi jazz és egyéb zenekarok húzták a talp alá valót, így a folytonosan szemerkélő eső ellenére az embereknek esze ágában sem volt hazamenni.

Krampampuli
Az egész délutáni fesztiváli forgatag, ácsorgás, fagyoskodás és eső után a csapat a szárítkozást követően behúzódott a társalgóba, hogy megbeszélje a nyári utazás programját. Karesz azonban ezt megelőzően elkészítette a nap meglepetését, mely nem volt más, mint a Krampampuli, azaz gyümölcsös forralt bor rummal locsolt lángoló süvegcukorral. Ez egy tipikusan téli, de még inkább farsangi ital, melynek kékes lángjában elrévedve az ember a forró nyarat képzeli a hideg tél helyébe. A sikere pedig hatalmas volt…

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése