2013. március 22., péntek

2013.03.14. Csütörtök

2013.03.14. Csütörtök
A hótoló

A meteorológiai előrejelzésnek megfelelően erős havazással és viharos széllel tér vissza a tél, amely azzal fenyegetett, hogy hófúvások torlaszolják el az utakat. Karesznak fontos dolgai voltak Nagyatádon, így rossz idő ide, havas út oda, nekivágott. Amíg csak a havas úttal kellett megküzdeni, nem volt gond, az úton keresztül söprő hó azonban néhol nullára csökkentette a látótávolságot. Ezen túl már csak az jelentett problémát, hogy egy busz elakadt a hóval betemetett úton, ezzel eltorlaszolva az utat. Szerencsére egy hókotró már a helyszínen volt és hamar felszabadította az utat. Az összkerekes autóval, megfontolt vezetéssel végül sikerült célba érni annak ellenére, hogy ekkorra már százak akadtak el az ország útjain.

Csirkementő akció
A ketrecben tartott tojótyúkok nem mozognak, a napot nem látják, kakassal nem találkoznak, tolluk kopott, tarajuk halovány, igazi tojógépek, de boldognak semmiképp nem mondhatók. Karesz ötöt vásárolt belőlük, hogy olyan helyre vigye őket, ahol búzát ehetnek, nemcsak tápot, ahol szabadon sétálhatnak, napozhatnak és két kakas is gondoskodik arról, hogy igazán boldogok lehessenek. Mellesleg tojhatnak tovább, hogy ne csak Petőfi anyja ne legyen tojásszűkében...

Nekem kell!
Már nem egyszer, nem kétszer, hanem többször fordult elő, hogy Karesz azt hallotta, jó hogy jöttél, már éppen kerestem egy olyan megoldást, amivel te foglalkozol. Az ilyen eseteket meg kell becsülni, megkötni a szerződést és mindent ugyanúgy tenni, mint eddig. Mert az ilyenekből van kevesebb, de ezért jól esik. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése